cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 25°
28°

Lluc fa un projecte de rehabilitació per tal de legalitzar l'Acolliment

El santuari vol adequar l'estructura a l'entorn i evitar que els fidels es banyin

El prior de Lluc, Gaspar Alemany, entregarà a la Comissió d'Urbanisme del Consell Insular de Mallorca, un projecte de rehabilitació «per acabar amb la situació no legal de l'Acolliment del santuari». També es pretén dotar-lo «d'una estructura funcional per evitar que els fidels es banyin quan plou, garantir que hi pugui haver menjar o escoltar un concert», assegura.

L'Acolliment va ser construït provisionalment el 1984 amb motiu de les celebracions del I Centenari de la Coronació de la Mare de Déu, i des de llavors es realitzen nombrosos actes litúrgics i socials. La construcció va ser subvencionada, entre altres, per la Comunitat Autònoma i el CIM. El propi Alemany reconeix que l'estructura, «no s'ajusta a l'entorn de Lluc i la serra de Tramuntana i que és hora d'adequar-lo i embellir-lo per celebrar dignament l'Eucaristia i actes socials que el recte criteri dels rectors del Santuari puguin determinar».

Però per fer possible això s'ha de regular la situació d'aquesta estructura. En aquest sentit, Alemany diu que «seria un insult si l'acolliment fos enderrocat per no complir amb les condicions d'Urbanisme o de Patrimoni». En el projecte de rehabilitació figura, per exemple, substituir la coberta de formigó.

El prior confia que el projecte que es presentarà sigui aprovat «per tal de solucionar un problema que du molts anys amb la mateixa situació». Durant els darrers anys s'hi han realitzat nombroses misses, trobades de l'Esplai, trobades de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, trobada de l'Obra Cultural Balear i celebracions massives de l'Eucaristia amb motiu d'ordenacions de preveres. Per Alemany, aquesta influència de gent «és un motiu suficient per embellir i adequar l'acolliment i garantir el seu ús».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.