algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

El tren d'Inca-sa Pobla tanca camins sense notificar-ho als veïns afectats

El batle envià a la Policia a parlar amb la brigada de Serveis Ferroviaris per evitar nous tancaments

Els veïns afectats per l'obertura de la línia de tren tornaren ahir a concentrar-se davant l'Ajuntament d'Inca per protestar. Les obres avancen a les totes i els veïns veuen com tanquen els accessos a les seves finques i ningú no els ha informat de res i, per això, ara es troben que no saben per on arribar-hi.

Ahir, el batle Pere Rotger no els va voler rebre. Rotger els va explicar que no tenia coneixement de la reunió, i que encara ara Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) no li ha remès el projecte. Això sí, parlà amb la persona que havia donat el seu nom per concertar la cita.

A la sortida, l'únic afectat que va ser rebut pel batle explicà a la resta que Rotger li havia promès que el projecte del tren en vuit o deu dies seria a Inca i que llavors el podrien consultar i veure per on faran els passos a nivell. Els veïns, però, estan desenganyats. Ara fa uns deu dies que el tècnic dels Serveis Ferroviaris de Mallorca, que va venir fins a l'Ajuntament, els va fer la mateixa promesa. Això sí, ahir el batle, Pere Rotger, es va comprometre a enviar la Policia Local fins a les obres per comunicar a la brigada de SFM que no tancassin els passos a nivell.

Molts dels veïns que ahir es concentraren a la porta de la casa consistorial accedeixen a la seva finca per la carretera de Sineu, per un camí que hi ha a la vora de l'Sport Inca. Aquí, els d'SFM ja estan a punt de posar els rails. A altres ja els han tancat el pas i ara han d'anar a fer una voltera de cinc quilòmetres. «En cotxe són deu minuts, però quan es tracta d'anar-hi amb tractor o bé amb una guarda d'ovelles la cosa es complica», comentava un pagès indignat que veu ara com des de l'Administració no es fa res de res per mirar de potenciar el sector agrari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.