algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

Un sindicat policíac denunciarà a tot Europa la inseguretat ciutadana a les Illes

La UFP vol alertar els turistes de «l'escassa protecció» que existeix a l'Arxipèlag

75018
La vigilància de la nova presó és a càrrec de la Policia Nacional.

El sindicat Unió Federal de Policia ha anunciat una campanya que farà als mitjans de comunicació europeus per informar de «la inseguretat ciutadana que sofriran els visitants en el cas d'escollir les Balears com a destinació turística». La UFP respon així a les intencions del ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, de destinar 100 agents d'aquest cos policíac a les tasques de vigilància de la nova presó de Palma.

Segons un comunitat remès per la comissió executiva federal del sindicat amb seu a Madrid, les mesures de pressió no afectaran només els diaris dels països membres de la UE, sinó que també organitzarà accions concretes amb les associacions de veïns de Palma, comerciants i altres sindicats de les Illes, «davant la caòtica situació de la seguretat ciutadana a les Balears».

Per la UFP, la decisió d'utilitzar policies en lloc de guàrdies civils per a la vigilància de la presó, «que a les Balears compten amb un nombre similar d'efectius», és una sorpresa, ja que «la seva càrrega de feina és infinitament menor».

La UFP recorda l'especial idiosincràsia de la seguretat a les Illes, no tans sols per la massiva afluència de turistes durant l'estiu, sinó també per rebre la família reial així com membres del Govern central. Un altre aspecte important, recorda el sindicat, és la celebració entre el 3 i el 13 de juliol de la Univesíada, que implicarà la concentració de 3.000 persones entre esportistes i delegacions, algunes provinents de països en conflicte i, per tant, amb unes necessitats màximes de seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.