cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.41°

El 42% dels professors dels centres concertats no estan reciclats en català

Són 913 docents que no han fet tota la capacitació

Un 42 per cent dels professors que exerceixen a l'ensenyament concertat de Mallorca no estan reciclats en català, segons dades del I Congrés sobre Llengua i Ensenyament en Català, organitzat pel Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament de les Illes (STEI). Del total de 2.173 docents inclosos en aquest subsector, 913 no han passat per tota la capacitació en llengua catalana.

El reciclatge ve donat mitjançant un títol expedit per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports. L'esmentat títol es pot aconseguir per tres vies diferents. La primera és la Junta Avaluadora de Català, convalidant després les assignatures (Llengua I, II i III) en el Pla de Reciclatge i completant la capacitació amb els mòduls d'aquest pla. La segona via és la formació inicial amb la convalidació de les matèries cursades a la carrera i completant la resta amb les assignatures del pla de Reciclatge. La tercera via és el mateix pla de Reciclatge, que consta dels següents certificats: capacitació d'Infantil i Primària, i capacitació de Secundària.

Els professors que estiguin en possessió de la primera capacitació podran optar al títol de professor en Llengua Catalana a través de la realització de les següents asignatures: Llengua III i Didàctica II.

Així, només la meitat justa dels professors de l'ensenyament privat o privat-concertat estan reciclats, exactament el 51'9 per cent. La resta, 131 (un 6 per cent) estan fent el curs. Del 51'9 per cent que sí estan reciclats, la majoria disposa del títol de capacitació i un percentatge baix, el de professor en llengua catalana.

Aquestes dades confirmen que la situació de l'ensenyament en català no és la més desitjable. Ahir mateix, aquest diari informava que un 26 per cent dels alumnes dels centres concertats de Mallorca només estudien en castellà. Això representa un total de 12.708 alumnes i també un retard important en el compliment del Decret de mínims per a l'ensenyament en català. El seu termini acaba l'any 2001.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.