muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Els alumnes del Joan Taix reben amb màscares el director d'Educació

Bosch comunicà als responsables que Educació no tornarà enrere

El director general de Planificació i Centres de la Conselleria d'Educació, Rafel Bosch, visità ahir l'institut Joan Taix per comunicar que no tornarien enrere: «Mantindrem els tres cursos de primer d'ESO a l'institut Can Peu Blanc i un curs de primer al Joan Taix, encara que això no vol dir que la situació sigui irreversible», sentencià a la sortida. El que no s'esperava és que els alumnes el rebrien amb màscares.

La decisió adoptada per la Conselleria d'Educació generà un sentiment d'impotència entre el professorat. «Hem perdut l'oportunitat de presentar un model basat en l'equitat i la igualtat. Educació ens ha presentat un model que recull un centre de primera i un de segona», declarà decebut el director de Joan Taix, Bartomeu Alzamora, un cop acabada la reunió.

Aquest institut de Secundària pretenia que Educació repartís els quatre cursos de primer d'ESO prevists per al 99-00 entre els dos centres que hi ha a sa Pobla. En el Joan Taix només s'han preinscrit 17 alumnes i a Can Peu Blanc 35. Amb el repartiment d'alumnes, el claustre de professors del Joan Taix esperava posar fi al desprestigi que aquest institut de Secundària arrossega d'enrere, pel fet d'haver estat un centre de Formació Professional.

Però, Bosch, ahir, arribà a l'institut acompanyat de dos inspectors d'Educació, amb la decisió ja presa. Els alumnes el reberen a la porta del centre amb màscares i d'altres cobrint-se la cara amb protectors per soldar. Després, els mateixos alumnes convidaren Bosch a posar-se una mascareta perquè «no es contagiàs de l'esperit de solidaritat i tolerància que es viu dins el centre».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.