algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Defensa instal·larà a les Balears un centre d'operacions antiaèries

El cap de l'Exèrcit descarta amenaces pel conflicte de Kosovo

L'Exèrcit té la intenció de reforçar la defensa antiaèria de les Balears, segons informà el tinent general cap de l'Estat Major de l'Exèrcit de Terra, Alfonso Pardo de Santanyana, que ahir es va traslladar a Mallorca per realitzar una visita oficial de tres dies a les instal·lacions militars de les Illes.

Pardo de Santanyana afirmà que «ja tenim aquí míssils Mistral i ara volem potenciar-ne els radars i altres elements per reforçar la defensa antiaèria». El màxim responsable de l'Exèrcit manifestà que ja s'ha desenvolupat un centre d'operacions antiaeri, amb tecnologia totalment espanyola i un radar que completarà els radars Mistral i que s'instal·larà a diversos punts del país, entre els quals les Balears.l
L'objectiu de la visita del militar a les Illes és conèixer de primera mà l'estat de les unitats i aquarteraments de l'Exèrcit i assegurar que les dotacions i instal·lacions són les més adequades per rebre la tropa professional que «arriba acceleradament» i que haurà de viure a tots aquests centres durant dos anys.

En el transcurs de la seva visita al Palau de l'Almudaina, seu de la Comandància de les Balears, Pardo de Santanyana es referí a la campanya de professionalització de l'Exèrcit, i afirmà que les sol·licituds que s'han rebut «són més que suficients per a la cobertura de les necessitats».

Pardo de Santanyana es va referir també al conflicte de Kosovo i assegurà que no suposa cap tipus d'amenaça per a les Illes. Així mateix, indicà que l'Exèrcit sempre està preparat «perquè després els polítics prenguin les decisions amb tota la llibertat». En aquest sentit, afirmà que l'Exèrcit té, en la actualitat, un gran nivell professional i en el cas hipotètic que fos necessària una intervenció per terra als Balcans, «serien les tropes professionals les que participarien a l'operació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.