cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
14°

Hisenda investigarà els estrangers que inverteixen a les Balears

La Unitat Fiscal Internacional cercarà sobretot els fraus en les compravendes

La delegació de les Balears de l'Agència Tributària intensificarà les inspeccions als estrangers no residents, un col·lectiu que és un «sector prioritari» de la lluita contra el frau a les Illes. A més d'aquest grup, la construcció, les immobiliàries, els professionals liberals i alguns conceptes impositius, com l'Impost del Valor Afegit (IVA), són els eixos de l'activitat inspectora d'Hisenda.

Aquesta funció de vigilància contra el frau, especialment entre els estrangers, es potenciarà enguany amb la incorporació aquest mateix mes de tres inspectors i 19 subinspectors, la qual cosa suposarà un augment del 30% dels efectius. Segons explicà ahir el delegat de l'Agència Tributària a les Illes, Antoni Miralles, després de l'estiu l'equip de inspectors ja treballarà a ple rendiment.

El fet que les Balears siguin una comunitat amb un elevat nombre de residents estrangers ha obligat a realitzar-ne un seguiment especial. De fet, la de les Illes és una de les delegacions que tenen la Unitat de Fiscalitat Internacional, que no existeix a la majoria d'Agències Tributàries de l'Estat.

Segons afirmà Miralles, les comunicacions i els transvassaments d'informacions entre les autoritats tributàries de les Balears i dels països membres de la Unió Europea, especialment amb Alemanya, són constants. «Tenim un camí privilegiat per facilitar-nos mútuament informació», manifestà el responsable de l'Agència Tributària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.