algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

«El Govern incompleix la Llei d'adequació de les xarxes a la protecció del patrimoni històric»

Antich es refereix a una norma aprovada el 1993

«El Partit Popular incompleix la Llei del 1993 sobre adequació de les xarxes d'instal·lacions a les condicions històrico-ambientals del nuclis de població», segons denuncia Francesc Antich, candidat socialista a la Presidència del Govern.

Antich afirma que aquest incompliment «palesa que el Govern del PP fa moltes de lleis, però no les aplica i menys si són per defensar la nostra cultura, la nostra llengua o el nostre patrimoni històric».

El cas concret de la Llei a què al·ludeix Francesc Antich obligava que «en el termini d'un any, el Govern, a través de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports, elabaràs una relació de nuclis d'actuació preferent, que havia de comprendre tant les àrees urbanes com els nuclis rurals, que, vists els seus valors històrico-monumentals, havien de ser prioritaris en l'aplicació de la Llei».

Segons el candidat del PSIB, «aquesta relació havia d'anar acompanyada d'una proposta d'actuació, la qual s'havia de sotmetre als següents terminis: a) nuclis d'actuació immediata, on l'adequació s'havia de fer en cinc anys; b) nuclis d'actuació mitjana on el termini era de deu anys; i c) nuclis d'actuació a llarg termini, on el termini era de quinze anys».

Antich afegeix que «aquesta mateixa llei manava a la Conselleria d'Indústria que establís convenis amb la UIB, amb els col·legis d'arquitectes i d'enginyers i amb les empreses subministradores amb la finalitat de fixar els plans d'investigació i homologació que fessin possible la màxima reducció de les dimensions dels elements i de les instal·lacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.