cielo claro
  • Màx: 19.05°
  • Mín: 9.02°
18°

El CIM invertirà 189 milions en la rehabilitació de les cases de la Trapa

El GOB ha cedit la finca per 23 anys, la qual és convertirà en un refugi

El Consell Insular de Mallorca invertirà un total de 189 milions de pessetes en la rehabilitació de les cases de la Trapa gràcies a un conveni firmat per aquesta entitat i el GOB, propietari de la finca. L'objectiu és convertir la Trapa en una Escola de Natura.

En el conveni acordat el grup ecologista ha cedit al CIM les cases de la Trapa per un espai de 23 anys, les quals quedaran incloses en la xarxa de refugis de l'anomenada Ruta de Pedra en Sec, promoguda pel Consell Insular.

Segons va comentar ahir Catalina Bover, presidenta de la Comissió de Foment i Ocupació, el Consell invertira 189 milions de pessetes en la rehabilitació de les edificacions, que serà executada per una escola-taller, i assumirà la gestió i manteniment anual del que serà a partir d'ara un refugi.

Així mateix, l'agrupació ecologista GOB continuarà realitzant treballs d'investigació i activitats d'educació mediambiental. «Esperem que es converteixi en un model que es pugui aplicar en altres llocs i que l'Ajuntament d'Andratx s'adhereixi a aquest projecte», va afirmar Joan Rita, president del GOB i científic de la Universitat de les Illes Balears.

Pel que fa a la rehabilitació de les cases, està previst que es dugui a terme en un període de dos anys a partir que es constitueixi l'escola-taller en col·laboració amb l'Institut Nacional d'Ocupació, Inem. Aquesta iniciativa permetrà a més la formació de joves en aquest tipus de tasques de rehabilitació que té una important demanda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.