algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Madrid declara prioritaris els tres aeroports illencs per evitar el caos

Tot i així, el Consolat es manté rezelós i dilluns analitzarà la situació d'Ibèria

61732
La setmana vinent coneixerem el «futur» dels vols regionals i interinsulars.

El Govern central acordà, en el Consell de Ministres d'ahir mesures per acabar amb el «caos» aeri i els problemes aeroportuàri i va donar instruccions al Ministeri de Foment i al Ministeri d'Indústria, perquè «donin prioritat absoluta» als vols que «tenen difícil alternativa, com aquells que a l'Estat espanyol es dirigeixen a les Balears i les Canàries». A més, el Govern no té prevista la descentralització de la gestió aeroportuària, tal i com vol el Govern balear, però sí la privatització d'aquesta gestió en la pròxima legislatura. Només la vigilància i control del trànsit aeri restarà en mans públiques.

No obstant això, el Govern balear assenyalà que «entre dilluns i dimarts analitzarem si realment s'està produint una normalització del servei aeri, que ha de proporcionar Ibèria, ja que aquests vols, de caire públic, estan reglamentats per llei». En cas contrari, el Consolat de la Mar «continuarà marcant i pressionant» la companyia aèria». Encara que l'executiu autonòmic no ocultà la seva satisfacció que «Madrid qualificàs d'aquesta manera els trajectes a les Illes i entre elles» i va remarcar «el caire de servei públic» que tenen.

Ibèria-Madrid avançà que l'aerolínia estatal «no tindrà llest dilluns» l'informe sobre el seu pla de Contingència, anunciat pel president de la companyia Xabier de Irala, que suposarà la cancel·lació de 16.368 vols entre els mesos de juny i desembre, ja que «estam enllestint els darrers detalls». Al llarg de la primera setmana d'abril «es presentarà» el pla dissenyat per la companyia, a través del qual es coneixerà quins trajectes s'anul·laran i quines regions de l'Estat es veuran més afectades.

Tot i això, apuntaren que «amb molta probabilitat, però no amb total seguretat, no se suspendrà cap vol a l'Arxipèlag i pot ser que es mantegui el creixement previst per a enguany "un 7%».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.