nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Les obres del tren obliguen a desallotjar 50 veïns d'un edifici que tremolava

La Policia consultà Sismologia perquè de tot d'una creien que era un terratrèmol

Més de 50 veïns del carrer Vicenç Ensenyat varen ser desallotjats dels seus habitatges després d'experimentar com tremolava la planta del seu pis. Les vibracions varen ser provocades per l'excés de potència de la màquina que compactava el camí per on ha d'anar la línia de tren.

De tot d'una, el desconcert es va estendre entre veïns i també els efectius de la Policia Local i del cos de Bombers que, avisats pels mateixos residents, s'havien desplaçat fins al lloc dels fets. Eren les onze del matí quan els veïns començaren a telefonar a la Policia alarmats perquè els vidres de ca seva no s'aturaven de vibrar, ni tampoc la planta del pis on viuen. Una dona, fins i tot, explicà després que va veure com les vibracions feren girar la seva gelera. Per això, n'hi va haver molts que es cregueren que es tractava d'un terratrèmol. No tots, però.

Una veïna que estava colgada perquè tenia 40 de febre s'adonà, ja a mitjan dematí, que quan passava la compactadora tota la casa vibrava. L'alarma, però, es va anar estenent d'una casa a l'altre així com s'acostava l'hora del dinar, quan la gent que tornava de la feina posava el peu dins ca seva s'adonava que tot vibrava. Per això, fins les 12'30 del matí la Policia Local no es va personar al lloc dels fets i procedí a desallotjar l'immoble.

Després, consultà amb l'institut sismogràfic per veure si es tractava d'un terratrèmol. Les sospites, però, varen ser descartades. Gràcies als veïns del tercer pis que des de la finestra veuen la via del tren, la Policia aconseguí deduir ràpidament les causes del tremolor. Malgrat els cruis que sortiren a les parets i també l'escardada de vidres, l'aparellador de l'Ajuntament d'Inca va considerar que no hi havia cap perill per no tornar a ocupar els habitatges.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.