muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Ramis qualifica d'«incompetents» els responsables de Demarcació de Costes

L'Ajuntament demanà permís per fer el passeig marítim, però l'enviaren a l'Autoritat Portuària

El conseller de Medi Ambient i també batle d'Alcúdia, Miquel Ramis, ahir no dubtà gens ni mica a l'hora de qualificar d'incompetents els responsables de Demarcació de Costes. «Són uns incompetents» sentencià Ramis. Després passà a demanar-se per què ara Costes denuncia l'Ajuntament per construir part del passeig marítim damunt la platja i sense comptar amb la pertinent autorització, quan aquest organisme temps enrere notificà que la zona corresponia a jurisdicció de l'Autoritat Portuària.

Ramis comentà que com que el projecte d'ordenació del front marítim del Port d'Alcúdia afecta un tros de platja, des de l'Ajuntament primer s'adreçaren a Demarcació de Costes perquè examinàs el projecte i els informàs si la zona afectada era de domini públic marítimo-terrestre.

Costes respongué l'1 d'octubre del 1997 contestant que «amb excepció d'un petit sector situat a ponent del dic del port esportiu atorgat a la societat «Los Amigos de Alcúdia S.A.», totes les obres s'ubiquen a la zona de serveis del port d'Alcúdia. Conseqüentment hauran de sol·licitar informe o autorització si procedeix a l'Autoritat Portuària de Balears». Després, fent menció a les obres que afectaven aquest petit sector es comunicava a l'Ajuntament que havia de sol·licitar al Ministeri de Medi Ambient la corresponent concessió administrativa.

Així és que en data de 21 de gener del 1998, l'Ajuntament d'Alcúdia demana a Costes la concessió administrativa per poder fer el passeig per a vianants a sobre del tros de platja. Però, curiosament, i segons ha demostrat amb documents el mateix conseller de Medi Ambient, el cap de secció d'Assumptes Generals de Demarcació de Costes, Pedro J. Orfila, respon a l'Administració local remetre-li un comunicat on s'informi que han traslladat la petició i el projecte d'embelliment del Port d'Alcúdia a l'Autoritat Portuària perquè entenen que «la zona a ordenar correspon a jurisdicció d'aquesta Autoritat Portuària».

Per això mateix, ara l'Ajuntament d'Alcúdia no pensa fer res. «Si arriba la sanció mostrarem els parers que demostren que nosaltres demanarem la corresponent concessió administrativa a Costes i en sortiren dient que la zona a ordenar era jurisdicció de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears». Ramis, després també va voler concretar que l'Ajuntament va rebre el permís de l'Autoritat Portuària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.