algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Les denúncies judicials als metges illencs superen la mitjana estatal

Els col·legis professionals de l'Estat estudiaran a Palma aquest problema

Les Illes Balears es troben per sobre de la mitja estatal en el nombre de reclamacions judicials contra l'actuació mèdica, amb una ratio «bastant destacada», segons reconegué ahir el president del Col·legi Oficial de Metges illenc, Miquel Triola, qui assegurà una estabilització d'aquesta tendència després del creixement de denúncies dels anys 1992 i 1993.

Els camps mèdics que més reclamacions i denúncies reben són els que pertoquen a l'actuació d'anestesistes, neurocirurgians, ginecòlegs i personal d'obstetrícia; les companyies asseguradores graven notablement les assegurances de responsabilitat civil subscrites per aquests professionals.

Les raons de l'elevada incidència de reclamacions no han de ser cercades en l'atenció mèdica, segons afirma "a títol personal" Triola, qui es fonamenta en el baix nombre de sentències judicials favorables al reclamant.

El metge apunta com a factors condicionants d'aquest fet l'elevada renda per càpita de les Illes, que origina «una comunitat més viva i activa», on "possiblement" l'activitat judicial és més elevada.

El president del Col·legi defensà que «la sanitat de les Illes Balears res no té que envejar a la resta de l'Estat», tot i que encara tengui «petites mancances», com ara una unitat de cremats o disponibilitat per a trasplantaments complexos. El sector privat és, d'altra banda, un dels més dinàmics de l'actualitat: un 38 per cent de la població illenca té subscrita una assegurança mèdica privada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.