cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.54°
10°

El Govern finançarà l'estada dels refugiats al camp albanès de Durres

La despesa per persona i dia a un campament està xifrada en 850 pessetes

El Govern balear finançarà l'estada de refugiats kosovars al camp de Durres (Albània) que ja ha estat adjudicat a l'Estat espanyol. Segons informà el coronel de les tropes d'ajuda humanitària amb destí en aquell país, Fernando Sánchez Lafuente, la seva missió és la instal·lació, manteniment i administració d'aquest campament que té capacitat per a 5.000 refugiats. Les despeses per persona i dia dintre del camp estan xifrades en 850 pessetes.

Aquest finançament, segons indicaren fonts de la Conselleria de Presidència, podrà ser directa i també mitjançant els projectes d'ajuda humanitària presentats per Càrites i Creu Roja a Balears.

El Govern també està esperant notícies sobre el trasllat de refugiats kosovars a les Illes. Per a avui hi ha prevista l'arribada del primer contingent de deportats a l'Estat, que s'allotjaran en primera instància al Centre d'Acollida de Sigüenza (Guadalajara) per després distribuir-los per les comunitats autònomes. Balears ja ha ofertat 200 places a centres pùblics.

L'acord del trasllat el va adoptar divendres passat el consell de ministres, que també va establir un règim de protecció temporal que inclou assistència de serveis socials, sanitària, psicològica i educativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.