algo de nubes
  • Màx: 18.01°
  • Mín: 13.93°
17°

El Govern contractarà una empresa privada si Ibèria suspèn vols

Amenaça de dur la companyia i el Ministeri de Foment davant els tribunals

El Govern balear ha donat un termini de deu dies a Ibèria perquè li asseguri que és capaç de complir els compromisos assumits. Si passat aquests temps la companyia no respon o ho fa negativament, l'Executiu contractarà una empresa privada perquè realitzi els vols que Ibèria no hagi pogut garantir. El Govern es comprometria a pagar a l'empresa privada el dèficit que aquests vols poguessin originar.

Arribats a aquests punt, el Govern balear demandaria davant els tribunals Ibèria i el Ministeri de Foment i els exigiria que es fessin càrrec de les despeses derivades per l'incompliment d'aquest servei. Així de senzill i així de clar ho explicà ahir el portaveu del Govern, Manuel Ferrer, que invocà, com a força legal de l'Executiu, el Règim especial per a les Balears. Aquesta normativa reconeix que el transport aeri és un servei essencial que no pot deixar d'oferir-se a les regions insulars. Com a exemple, recordà la darrera vaga aeronàutica, quan es decretaren serveis mínims del 100% per a les Balears.

No obstant això, el portaveu de l'Executiu illenc no pogué concretar si es presentaria una demanda pels vols cancel·lats els darrers dies. Es limità a dir que els serveis jurídics de la comunitat autònoma estaven estudiant aquesta possibilitat. Ferrer digué que reconeixia el dret dels treballadors d'Ibèria a defensar els seus drets, però que per damunt d'aquest dret, hi havia el dels ciutadans de les Balears a no quedar incomunicats.

El portaveu comentà que, des de Madrid, els representants d'Ibèria i del Ministeri de Foment tenen dificultats per entendre que el manteniments dels vols és per a les Balears tan important com el manteniment de les carreteres i els trens a la Península.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.