nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Mir es reuneix demà amb Cirer per resoldre el conflicte dels repetidors

Voltor postposa la decisió de tancament a l'encontre amb la delegada del Govern

El president de l'Obra Cultural Balear, Antoni Mir, es reunirà dilluns amb la delegada del Govern central a les Illes, Rosa Estaràs, per tal de trobar sortida al conflicte generat entre el Ministeri de Foment i l'associació Voltor/OCB per la reemissió a les Illes dels canals de televisió i ràdio de Catalunya i València.

Mentrestant, el Congrés dels Diputats debat la modificació de les lleis estatals que regulen els límits de difusió dels senyals autonòmics de televisió i ràdio, el Ministeri de Foment vol aplicar la Llei encara vigent per tal d'impedir la recepció dels senyals de TV3, Canal 33 i Canal 9 a les Illes. Antoni Mir qualifica aquesta ordre d'«endemesa» que «no té cap ni peus ni s'aguanta dreta de cap manera», mentre que la delegada del Govern nega tenir coneixement dels fets.

Diari de Balears ha tingut accés a la notificació procedent del titular de la Secretaria General de Comunicacions del Ministeri de Foment, José Manuel Villar Uribarri, en què consta la detecció dels senyals autonòmics esmentats a la Comunitat Autònoma. Aquesta detecció fou efectuada per part dels «serveis perifèrics» de l'Administració central, és a dir: per part de la Delegació del Govern (àrea tècnica de Foment). La notificació requereix l'associació perquè, «de forma immediata, aturi l'activitat de reemissió» i «l'ús de l'espectre radiolèctric, del qual la gestió és comanada a l'Estat».

En declaracions a aquest diari, la delegada del Govern a les Illes Balears, Catalina Cirer, negà tenir coneixement «ni oral ni escrit» d'aquesta notificació "tampoc, per tant, ordre de garantir el tancament dels repetidors", i assegurà que dilluns parlarà amb el secretari de Foment per recaptar informació abans de rebre Antoni Mir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.