algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

La reunió per tractar el canvi de color dels taxis acaba sense acord

Cort vol rescatar llicències duplicant els preus per fer-los més competitius

El regidor de Governació, Joan Bauzà, es va comprometre ahir a la reunió que va mantenir amb els dos sectors del taxi (CAEB i PIMEM fonamentalment), els sindicats i els grups municipals a elaborar un esborrany per a la setmana que ve a fi de negociar tant les modificacions del reglament com el canvi del color dels cotxes.

Segons va informar Gabriel Moragues, de la PIMEM, a favor que els taxis de Palma siguin de color blanc varen votar, a més d'ell, CCOO, UGT, i tots el grups municipals, excepte el PSM, que va abstenir-se.

Per la seva part, Bauzà plantejà una «moratòria» de vuit anys per al canvi de color dels vehicles, termini en el qual serien els conductors els qui triassin el color segons les seves preferències. Després d'aquest període, el color s'unificaria en base a l'opció majoritària.

Sobre aquest punt, Julio Nieto, de la CAEB, va considerar que aquesta alternativa faria del sector «un carnaval» i assenyalà que qualsevol canvi hauria d'anar acompanyat d'una consulta als ciutadans de Palma.

A més del color dels taxis, a la reunió es va tractar l'obligatorietat, després d'una altra moratòria també de vuit anys, que cada llicència sigui explotada només per un conductor. Aquesta proposta va tenir el suport de tots els assistents menys del de la CAEB i encara continuarà sobre la taula a la pròxima reunió.

Cort, d'altra banda, vol rescatar llicències però per això n'haurà d'apujar els preus de compra. L'Ajuntament paga actualment 6'5 milions de pessetes per cada llicència, mentre que en el mercat se'n paguen entre 12 i 15, a més de les taxes, que suposen el 10% del preu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.