nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

El Govern central només transfereix 25 milions pel pla autonòmic contra la sida

Les Balears són una de les comunitats menys beneficiades

C.M.C./E.P. Palma.
El Govern central just destinarà a les Illes 25 dels 770 milions de pessetes prevists per al desenvolupament de programes autonòmics derivats del Pla nacional contra la sida.

Les comunitats més beneficiades són la de Madrid, amb 125 milions, i la de Catalunya, amb més de 124. Per darrere de les Illes Balears, només es troben Extremadura, Astúries, Cantàbria, La Rioja, Ceuta i Melilla.

Els criteris seguits per aquest repartiment han estat una distribució linial de 10 milions de pessetes per cada comunitat autònoma; la resta s'ha separat en un 50 per cent en funció de la població i l'altra 50 per cent en funció dels casos de sida registrats.

La transferència es destinarà al desenvolupament de les accions aprovades al si del Pla nacional contra la sida, especialment en la reducció de riscs per als usuaris de drogues per via parenteral, educació d'hàbits saludables, formació del professorat, promoció i increment en l'ús dels preservatius, i detecció precoç del VIH.

Aquestes aportacions econòmiques foren anunciades ahir al ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per part de la Direcció General de Salut Pública del Ministeri, on també s'anuncià una transferència de 375 milions de pessetes per al desenvolupament de programes preventius en l'àmbit de malalties emergents i especialment rellevants, com ara la bulímia i l'anorèxia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.