algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La consigna «Vine a dir prou!» unirà milers d'illencs en la V Diada per la Llengua

L'Obra inicia campanya per la concentració del 8 de maig

«Vine a dir prou!» serà el crit que llançaran les persones que, el dissabte dia 8 de maig, es concentraran a Palma en una gran cadena humana per tal de defensar la llengua i l'autogovern de les Illes Balears.

La consigna «Vine a dir Prou!» significa, segons l'Obra Cultural Balear, «que els ciutadans reclamaran de les institucions una nova i decidida manera de fer les coses en favor de la llengua, en dates pròximes a la convocatòria electoral. Que quedi clar que el clam dels manifestants de maig es dirigirà a totes les forces polítiques sense excepció».

La cadena humana impulsada per l'OCB, que presideix Antoni Mir, instarà les institucions a «una política decidida cap a la promoció i defensa de la llengua, la identitat i la cultura pròpies», a més de la integració dels «nous mallorquins», especialment dels castellanoparlants i estrangers, els quals han estat convidats enguany a secundar aquesta iniciativa.

Segons vocals de l'OCB i de destacats partits polítics "com ara Francesc Antich pel PSIB i Pere Sampol pel PSM", els qui arriben a Mallorca i se l'estimen han d'aprendre a cuidar-la per tal que no es perdi. Antoni Mir, president de l'OCB, ha explicat que «tothom que viu a les Balears pot conèixer, estimar i usar el català. La nostra llengua està en perill i necessita l'ajuda, la col·laboració i la complicitat» d'aquests col·lectius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.