algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.08°
10°

Madrid descarta que les famílies puguin acollir kosovar

Rosa Estaràs convoca una reunió interinstitucional per preparar el dispositiu

El Govern central ha descartat «en principi» l'acolliment de refugiats albanesokosovars per part de famílies espanyoles perquè considera que canviaria el caràcter temporal del trasllat. Per tant, la seva actuació se centrarà a donar una resposta institucional que es podria articular mitjançant les Organitzacions No Governamentals (ONG), segons afirmà ahir el ministre de Treball i Afers Socials, Manuel Pimentel, després de finalitzar la conferència sectorial extraordinària d'Afers Socials organitzada a Madrid i a la qual va assistir la consellera de Presidència del Govern balear, Rosa Estaràs, així com membres del seu equip.

Davant la decisió de l'Executiu d'Aznar, Rosa Estaràs ha convocat per a avui a les sis de l'horabaixa una reunió urgent amb representants de les conselleries de Funció Pública, Educació, Sanitat, Foment i Turisme; dels tres consells insulars, de l'Ajuntament de Palma i de les ONG especialitzades en el tema dels refugiats i amb actuació a la zona de Kosovo (Creu Roja, Càritas i Unicef) per tal d'establir un dispositiu d'emergència per a la possible atenció a refugiats.

El ministre d'Afers Socials afirmà que l'acolliment que pot donar Espanya ha de ser «integral», que no tan sols consisteixi a posar a l'abast dels refugiats un habitatge i menjar, sinó que també inclogui totes les garanties assistencials, sanitàries i educatives. «Espanya està disposada a obrir la seva societat i les seves institucions amb generositat als refugiats que de manera voluntària i per qüestions excepcionals vénguin al nostre país», digué Manuel Pimentel.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.