nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Les Balears registren la major taxa d'accidents de treball temporal de l'Estat

Comissions Obreres culpa d'aquest fet «la massiva contractació eventual de joves»

«La sinistralitat laboral augmenta any rere any». Aquest fet ha dut el sindicat CCOO a denunciar la situació dels treballadors joves a través de l'Informe sobre la sinistralitat de la joventut ocupada a final dels anys noranta, elaborat a partir de les dades aportades pel Ministeri de Treball i Afers Socials, la Comissió de Seguretat i Salut en el Treball i l'Institut Nacional d'Estadística. La població «qualificada com a jove» és aquella l'edat de la qual està compresa entre els 16 i 29 anys.

El major nombre de població activa jove es troba en el segment d'edat comprès entre els 25 i 29 anys, d'aquest la majoria són homes. Els homes registren un 8% de l'atur, per un 17'7% de dones. En canvi, la taxa d'atur de la població jove per gènere i edat tant en homes com en dones se concentra entre els 16 i 19 anys, amb un 45'17% i 58'14% respectivament i amb una taxa d'atur conjunta del 50'75%.

«L'accidentalitat laboral està especialment relacionada al mercat de treball amb contratació eventual, al qual pertany una gran quantitat de la població activa jove».

L'increment d'accidents entre la població jove respecte l'any 1996 ha estat de l'11'8%. Els accidents mortals són els que han sofert un major augment al llarg de la dècada dels noranta amb un 12'7%, però s'ha de destacar que durant la jornada de treball han baixat en un 4'2%, en canvi els soferts in itinere s'han situat en el 43'5%.

Les dones han patit un major quantitat de sinistres laborals, un 14'5%, és a dir, 3'2 punts més que els homes, però el grup d'entre 20 i 24 anys és el que aglutina més accidents, 115.140 "el 15'3%.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.