algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

La UGT denuncia la il·legalitat de les multes de l'ORA posades per auxiliars de policia

Membres del sindicat asseguren que cap policia no ratifica les sancions dels agents

Cap policia local de Palma no ratifica les multes d'ORA posades pels auxiliars de policia, segons va afirmar ahir Pedro López, membre del sindicat UGT en aquest cos municipal. «El procediment administratiu que segueixen les denúncies dels policies i dels auxiliars (multes grogues i roses, respectivament) és el mateix i cap policia local no ratificarà una denúncia que ha posat una altra persona sense que hagi estat testimoni de la infracció».

D'aquesta manera, la UGT ha desmentit el regidor de Seguretat Ciutadana a l'Ajuntament de Palma, Joan Bauzà, que va afirmar que qualsevol denúncia dels agents de l'ORA era ratificada per un policia. Bauzà va fer aquestes declaracions després de la sentència del Tribunal Suprem que confirmava al Tribunal Superior de Justicia de les Balears quan va establir que els auxiliars de l'ORA no eren agents de l'autoritat.

Pedro López afegí que «qualsevol denúncia d'un auxiliar de policia és exactament igual que una denúncia d'un particular» i digué que els afectats per multes de l'ORA podien recórrer-les esgotant totes les vies administratives i després, presentant un recurs contenciós. «El que passa és que un recurs davant la Sala del contenciós administratiu del TSJB implica el pagament de quasi 250.000 pessetes en advocats i procuradors i l'Ajuntament sap molt bé que no qualsevol persona disposa d'aquest doblers i del temps per esperar l'anul·lació de les sancions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.