algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Protecció màxima per a Portocolom

La Comissió Insular d'Urbanisme de Mallorca (CIUM) va aprovar ahir la protecció màxima per a Portocolom. D'aquesta manera, el Consell dóna llum verda a la modificació del Pla general d'ordenació urbana (PGOU) aprovat per l'Ajuntament amb l'objectiu d'evitar la construcció d'un port esportiu a la zona.

Els representants del Govern balear varen intentar que no s'aprovàs la protecció presentant com a arguments que els ports són de la seva competència i no de l'Ajuntament.

Els grups PSOE, PSM, EU i UM varen votar a favor de protegir el port al·legant que el Pla de ports esportius del Govern no està en vigor i que l'Ajuntament té el dret de poder planificar la seva normativa urbanística.

El consistori de Felanitx va aprovar la modificació del Pla general l'any 1995 de forma inicial i a l'any 1997 es va aprovar de manera definitiva amb els vots a favor dels partits, PSOE, Cals i Convergència Balear, i els vots en contra del PP.

Aquesta iniciativa es va promoure amb la finalitat d'evitar la construcció d'un port esportiu així com qualsevol ampliació que el Govern balear tenia intenció de dur a terme.

Un dels principals problemes que té Portocolom és que moltes embarcacions estan fondejant enmig de la mar i hi havia un gran interès que es construïssin més amarraments, no obstant això, la majoria dels grups municipals consideren que no es pot fer res més.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.