algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
14°

Matas diu que Cañellas és un referent, però que el partit ha d'evolucionar

Divendres es reunirà l'executiva conservadora sense que l'expresident hi assisteixi

El president del Govern balear, Jaume Matas, reiterà ahir a Eivissa el respecte per la «decisió personal» de Gabriel Cañellas, un «referent» positiu, que, com Fraga, continua en el PP. No obstant això, el cap de l'Executiu ressaltà que ara la societat demanava un canvi d'orientació per preservar el paisatge i la natura. Matas no creu que la partida del fundador signifiqui una pèrdua de vots. A Palma, el PP estava ahir a l'expectativa de les repercussions electorals que pugui tenir la dimissió de Cañellas.

Descartat per quasi tothom que l'expresident de la Caib fundi un nou partit polític, la pregunta que surava en l'aire era si l'abandó de l'escó per divergències amb la línia política del Govern podia ser un factor que desmobilitzàs l'electorat. Els més optimistes especulaven amb la possibilitat que la retirada de Cañellas atragués nous electors de centre. Tots coincidien que Gabriel Cañellas no mouria peça fins passat el tretze de juny.

L'executiva regional del Partit Popular es reunirà demà. Gabriel Cañellas, que n'és membre, no hi assistirà ja que probablement haurà partit de viatge. La consigna ahir era fer impressió de normalitat. L'executiva es reunirà el dia previst i no s'haurà oferit la imatge que la dimissió provocava un transbals en la formació conservadora. Tot i això, la fuita de Cañellas, serà analitzada amb tota seguretat aquest divendres. Un altra incògnita era la posició que adoptarà Carlos Cañellas dimarts que ve quan el Parlament voti la tramitació de les directrius d'ordenació del territori.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.