nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
13°

Més del 20% de joves de les Balears ha consumit drogues el darrer mes

El percentatge dels que prenen píndoles d'èxtasi duplica la mitjana estatal

Fa una setmana el Consell Insular va presentar unes preocupants dades que situaven Palma entre les ciutats d'Europa amb un major índex de consum de drogues entre la joventut. Un recent estudi de l'Institut Nacional d'Estadística, que ahir va comentar el director de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra, Miquel Alenyà, aporta una sèrie de dades encara més precises i contundents sobre la qüestió. Unes xifres percentuals que col·loquen la gent jove de les Illes molt per sobre de la mitjana estatal pel que fa al consum d'estupefaents com el haixix o la marihuana i de drogues de síntesi com l'èxtasi.

Concretament, segons l'estudi, el 21'6% de la gent jove de les Illes ha declarat haver consumit haixix o marihuana en els darres trenta dies, mentre que el percentatge del conjunt de la joventut estatal és només del 15'7%. Convé aclarir que aquest percentatge no es correspon amb els índexs d'addiccions, perquè molts de joves prenen aquests productes derivats del cannabis de manera esporàdica o, fins i tot, els tasten per primer cop, la qual cosa no es pot considerar una drogoaddicció. En qualsevol cas, es tracta d'una pràctica preocupant a tenir en compte.

El mateix informe sobre la incidència de les drogues entre la joventut balear indica que, també durant el darrer mes, el 4'6% del jovent ha pres píndoles d'èxtasi o productes de síntesi semblants. Una xifra espectacular si es té en compte que la mitjana nacional està fixada en el 2'2%. És a dir, menys de la meitat que en la comunitat balear.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.