muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Matas no canviarà les DOT malgrat les protestes dels propietaris de finques

El president escoltarà propostes, però no modificarà «la filosofia» de les directrius

92840
El grup de propietaris menorquins a la sortida de l'oficina electoral del PP. Fotos: A. S.

«No pensam retirar el projecte de directrius d'ordenació del territori ni renunciar a la seva filosofia». Amb aquesta frase, el president del Govern balear, Jaume Matas, resumí la reunió que mantingué ahir amb els propietaris de finques rústiques de Mallorca i de Menorca, que han expressat de manera rotunda la seva oposició a les DOT per entendre que perjudiquen el sector agrícola.

En una reunió a l'oficina electoral del PP a Palma (en teoria, era un contacte entre el candidat d'aquest partit a la presidència del Govern i els propietaris de les finques rústiques per tal de perfilar el programa electoral dels «populars»), Jaume Matas, acompanyat dels consellers de Medi Ambient, Miquel Ramis, i d'Agricultura, Josep Juan Cardona, escoltà durant més d'una hora les queixes i crítiques d'aquest col·lectiu, sobretot les referides a les DOT.

Encara que el president Matas manifestà que està disposat a rebre i, en el seu cas, atendre les aportacions de les diferents entitats a l'hora d'elaborar el programa electoral del PP, igualment es mostrà convençut que «les DOT tenen una filosofia bàsica i essencial pel que fa a l'ordenació del territori i no ens plantejam modificar o canviar la seva línia». El president reconegué que «els propietaris agrícoles tenen unes inquietuds absolutament legítimes, malgrat que, de vegades, no hi ha concordances no per manca de sintonia, sinó de diàleg i d'explicacions clares d'allò que realment es vol fer».

«Empobriment creixent»

Les entitats que agrupen els propietaris de finques rústiques observen que «el sector agrari, ja deficitari, se sacrifica definitivament per tal de complir l'objectiu assignat a les Balears per part de la Unió Europea de convertir-se, definitivament, en una destinació de vacances, deixant l'entorn rural, simplement, com a paisatge o fals decorat. Les DOT no ofereixen vies alternatives per a la modernització de les explotacions agràries i per millorar les rendes dels pagesos. No es reconeix en cap moment la capacitat de gestió i de propostes del propietari o agricultor, que s'hauran de limitar al desenvolupament de les activitats tradicionals del camp, seguint una línia d'empobriment creixent. D'aquesta manera, s'impossibilita la creació de feina en el marc de les activitats agrícoles i es propicia l'èxode rural a la costa turística i als nuclis urbans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.