algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Medi Ambient ha analitzat enguany més de mil parcel·les de bosc de les Balears

Seixanta tècnics del Ministeri de Madrid realitzen l'inventari forestal de les Illes

80328
Els tècnics amiden la distància que hi ha des del centre d'una parcel·la aun dels arbres. | J. ROSSELLÓ.

La Direcció General de Conservació de la Naturalesa, del Ministeri de Medi Ambient, amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient del Govern han amidat des del passat mes de gener 1.025 parcel·les de les Balears per tal d'elaborar l'inventari forestal de les Illes. Està previst que a mitjan mes que ve s'hagin amidat les 1.342 parcel·les previstes. L'objectiu és determinar l'estat actual de la vegetació quant a l'evolució progressiva o regressiva de la gestió forestal i la salut dels boscs de l'illes. El darrer inventari que es va fer va ser fa deu anys i per tant ara es pretén comparar com ha canviat la massa forestal de les Illes després d'una dècada.

Des del 14 de gener treballen en aquest inventari devers 60 persones en el camp i sis a l'oficina, totes procedents del Ministeri.
Per realitzar l'inventari els experts utilitzen un distanciòmetre, que serveix per amidar la distància que hi ha entre el centre de la parcel·la (assenyalada per un tub metàl·lic que queda enterrat al bosc) i cada un dels arbres que s'amida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.