algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'oposició s'indigna per la tramitació d'una altra llei per la via d'urgència

PSOE, PSM i UM diuen que aquesta estratègia deteriora el treball parlamentari

El centreesquerra reaccionà amb indignació a la tramitació d'una nova llei pel procediment d'urgència afirmant que aquesta estratègia deteriora la qualitat del treball parlamentari i només respon a la intenció de presentar un llistat de feina feta a la correguda davant els electors.

L'enuig del PSIB-PSOE, del PSM i d'Unió Mallorquina respon ara a la petició formulada per Maria Salom, en representació del grup parlamentari popular, que la llei de transferències als consells insulars d'Agricultura, Ramaderia i Pesca es tramiti també pel procediment d'urgència. El Partit Popular s'ha defensat sempre al·legant que la urgència anava en relació a la importància dels projectes presentats.

Maria Antònia Munar, presidenta d'UM, declarà ahir a Diari de Balears que el Partit Popular actuava a «la desesperada» per la «divisió interna» i perquè «s'han temut que s'acabava el temps i no tenien els deures acabats». Francesc Antich, candidat del PSIB-PSOE, hi veié «una altra demostració de menyspreu al treball parlamentari». Pere Sampol, portaveu del PSM-Entesa Nacionalista, explicà l'«afició repentina» a l'ús del procediment d'urgència de la següent manera: «Han passat el temps barallant-se entre ells i canviant de presidents. Ara es troben que el temps s'acaba i no tenen els deures fets».

Disjuntiva

Què pot fer el Partit Popular? Si no aprova els projectes, l'oposició l'acusarà de no complir amb el que havia promès. Si fa servir el procediment d'urgència, el centreesquerra reaccionarà dient que actua a la desesperada després d'any d'inactivitat.

Molts firmarien perquè les eleccions fossin demà mateix i conèixer d'una vegada el veredicte dels ciutadans de les Illes Balears. En els quatres mesos que resten de legislatura és de preveure que la crispació anirà en augment. El debat de les directrius d'ordenació del territori encara no ha començat. És una de les lleis més importants de la història de la Comunitat Autònoma. Entre l'oposició es comencen a sentir veus que es demanen per què no es tramita per urgència, tal com s'ha fet amb la llei general del turisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.