algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El 80% dels contractes que es renoven a les Illes no arriben als 3 mesos de durada

Els sindicats continuen gratant darrere les estadístiques oficials sobre l'ocupació a les Illes. En la seva lluita per «desemmascarar» la part més negativa del món laboral balear, CCOO acaba de denunciar que 83 de cada 100 contractes renovats a l'Arxipèlag durant el 1998 es firmaren per un període inferior als tres mesos. Així, de les 182.000 pròrrogues que es realitzaren l'any passat, més de 152.000 s'exhauriren en aquest termini.

Pel que fa a les xifres globals de contractació, el mateix sindicat assegura que més de la meitat de les relacions laborals que es formalitzen tampoc no duren més d'un trimestre i, a més, dels 300.000 contractes que es practicaren el 1998, només el 2 per cent varen ser de caràcter indefinit. Totes aquestes dades suposen, segons els representants de les Comissions Obreres, «l'altra cara de les excel·lents dades econòmiques que dia rere dia, estadística rere estadística presenta el Govern balear».

«Les bones expectatives dels empresaris amb vista al nivell d'ocupació que s'assolirà el 99 no serveixen de res si no es traslladen als assalariats de les Illes. És veritat que s'incrementen els índexs de productivitat i els beneficis de les empreses, però l'ocupació a les Balears continua sent força precària», manifestà Fernando Galán, responsable d'acció sindical de CCOO.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.