muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Sanitat diu que el brot de contagis de galteres «no és cap epidèmia»

A Manacor es pateix el major nombre de casos dels darrers deu anys

Uns cent al·lots del municipi de Manacor s'han vist afectats per un contagi de galteres que ha disparat l'estadística vírica del municipi durant els darrers deu anys.

Des de la Conselleria de Sanitat i Consum han informat que el mes de desembre passat, concretament els dies 21 i 22, ja es va procedir a la vacunació de nins i nines menors de quatre anys a escoletes i centres d'educació infantil del municipi.

El director general de Sanitat, Joan Crespí, va declarar ahir a Ultima Hora Ràdio-Part Forana que «el mes de novembre de l'any passat ens vàrem adonar que s'estaven produint una mitjana d'un a dos casos de galteres per setmana, la nostra estadística durant els darrers 10 anys han estat: 25 casos de galteres l'any 1989 i 25 casos més el 90. El 1991 se'n varen registrar 12 casos i cap no va ser declarat l'any 1992. El 93 n'hi va haver dos casos, cinc el 94, quatre el 95, sis el 96 i únicament un cas de galteres l'any 1997».

Pediatres del Centre de Salut i l'Hospital Manacor han explicat que la vacunació triple vírica contra la rubèola, xarampió i galteres s'aplica als 15 mesos d'edat i la segona vacunació no es realitza fins als 11 anys».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.