algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Cort i Consell firmen la pau per forçar l'aprofitament de Son Reus

El CIM construirà en un any i mig cinc plantes de tractament i l'abocador de cendres

El Consell Insular de Mallorca (CIM) i l'Ajuntament de Palma tenen a punt de signatura un pacte per resoldre de manera definitiva tota la problemàtica generada per l'ocupació de les diverses instal·lacions de tractament de residus sòlids urbans (RSU) a Son Reus.

L'acord inclou les actuacions per realitzar, les seves característiques tècniques i els terminis d'execució. El CIM construirà cinc plantes de tractament i un abocador de cendres, amb una ocupació total de 127.000 metres quadrats. Les plantes seran les següents: selecció i compostatge d'RSU recollits en massa (materials inorgànics reciclables), selecció d'envasos i residus d'envasos, compost de matèria orgànica recollida selectivament, valorització energètica dels rebuigs de les plantes anteriors i selecció i classificació d'escòries. Les tres primeres s'han de construir en 18 mesos.

La planta de selecció i compostatge d'RSU recollits en massa tindrà una capacitat de tractament de 150.000 tones anuals i serà necessària per al seu funcionament una superfície de 40.000 metres quadrats.

La planta de compost de matèria orgànica seria complementària de l'anterior i tindria una capacitat de tractament de 30.000 tones anuals en una extensió de 10.000 metres quadrats. A la vegada, donaria resposta al tractament de fangs de les estacions de depuració d'aigües residuals de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.