algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
19°

Els universitaris denuncien Foment per «greu atemptat» patrimonial

Acusen el Govern de posar barreres de seguretat sobre la síquia àrab de la Vila

La carretera de Valldemossa continua en el primer pla de l'actualitat, i sempre en el terreny de la polèmica. El darrer capítol l'ha protagonitzat el Consell d'Estudiants de la Universitat de les Illes, que ha posat una denúncia en el jutjat d'Instrucció número 7 de Palma contra la Conselleria de Foment i Obres Públiques. Els estudiants els responsabilitzen d'un «greu atemptat» contra els béns patrimonials de la Comunitat Autònoma.

Aquesta iniciativa legal ha estat motivada per l'actuació començada dijous passat per operaris de Foment, que consisteix en la instal·lació d'unes tanques metàl·liques de seguretat en les voreres de la carretera. Unes barreres que han estat col·locades just damunt de la síquia de la Vila, que és un dels escassos vestigis de la civilització àrab a Mallorca. La síquia data del segle X.

Els membres de la comissió permanent del Consell d'Estudiants varen presentar aquesta denúncia una vegada que confirmaren que els fets són constitutius de delicte, segons va explicar la presidenta, Isabel Puig. La denúncia va ser interposada a títol personal pels alumnes, ja que el Consell d'Estudiants no té personalitat jurídica pròpia. Però ho han fet en nom del Consell.

Ara, la intenció dels estudiants és proposar a la Universitat de les Illes, en el proper consell de govern de dia 19 de febrer, que presenti una altra denúncia contra Foment com a institució acadèmica. De fet, Isabel Puig va indicar que l'equip de Govern de la UIB els ha donat suport en tot moment per dur endavant aquesta actuació legal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.