muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
17°

Una important nevada afecta més de la meitat dels pobles de Mallorca

Les autoritats varen tancar cinc carreteres per evitar accidents

57814
La neu va cobrir Mallorca. | J.Rosselló.

1985. Feia 14 anys que a molts de pobles de Mallorca no havia tornat a presenciar-se un fenomen com aquest. La meitat de Mallorca va quedar ahir blanca a causa de la forta nevada pronosticada pels meteoròlegs. La nevada, que començà de matinada, va afectar especialment el Llevant, el Llebeig i el nord de Mallorca i sorprenentment el Pla, que en llocs com Vilafranca es va arribar a acumular un pam de neu, que superà fins i tot Lluc que només en registrà devers vuit centímetres . Diverses platges de l'Illa varen quedar pintades per una fina capa blanca que fou ràpidament engolida per l'aigua.

Almenys cinc carreteres comarcals varen quedar tallades a causa del temporal, algunes d'elles per raons de seguretat com el tram de la carretera d'Inca que enllaça cap al monasteri de Lluc, on es varen formar coes quilòmetres de cotxes que pujaven per veure la neu. La majoria dels municipis arribaren als zero graus de temperatura.

El temporal de fred, vent i neu que anunciava el divendres el Centre Meteorològic de les Balears i recollit pel Diari de Balears es va complir al cent per cent. Curiosament, a la Península la tormenta de neu no va arribar.

Els ciutadans de Palma, així com d'altres municipis no varen tenir l'oportunitat de veure floquets damunt la carretera encara que els intents no varen faltar durant el migdia. El sol i el vent i l'aigua els va guanyar la batalla.

Cinc varen ser les carreteres que es varen haver de tallar per la neu o perquè aquesta s'havia transformat en gel a causa de les baixes temperatures, segons Protecció Civil. La carretera que enllaça San Llorenç amb Artà va haver de ser tallada al trànsit. Fins les 17 hores, la carretera d'Inca a Lluc a partir de Camari va quedar suspesa al trànsit per motius de seguretat. Molts d'excursionistes i visitants volien anar al monasteri de Lluc i es temia que les condicions meteorològiques anassin empitjorant durant el dia d'ahir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.