algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Gaspar Pujol: «Correus no em va deixar defensar-me en català»

El funcionari assegura que l'empresa «persegueix el seu sindicat»

«El que finalment resulta de tot aquest assumpte és que no em deixaren declarar i defensar-me en el meu idioma. En tot cas, crec que darrere aquesta actitud de Correus s'amaga una persecució contra el meu sindicat», comentà el funcionari expedientat, Gaspar Pujol, a DdB.

Durant la passada primavera aquest membre de Correus i dirigent del sindicat CGT, Gaspar Pujol, va participar en una sèrie de mobilitzacions en contra de la Llei postal. Mesos després Correus obrí a Pujol i al seu company a la CGT José Martín Cacho un expedient disciplinari, acusant-lo de participar en una sèrie d'aldarulls durant les esmentades manifestacions. Aldarulls consistents, segons els directius del servei públic, en l'escampada de 90.000 enviaments, punxaments i desinflaments de rodes de vehicles, forçades de garatges i diversos robatoris. «Al començament no hi va haver problemes. Em vaig presentar a la primera cita i el primer que vaig fer va ser sol·licitar declarar en català», manifestà Pujol.

Emperò no trobaren intèrpret. Ni l'oficina Postal ni la delegació de Govern, institució a la qual es dirigí Correus, compten amb aquesta figura. I és aquí on entra en joc la polèmica carta, que reprodueix DdB, on es «recorda» a Pujol el seu deure de conèixer i parlar el castellà. «Em comunicaren que no tenien intèrpret i em convocaren per una nova compareixença per continuar amb la instrucció», comentà Pujol, qui es presentà al dia següent a les oficines de Correus i tornà a reiterar la seva intenció d' exposar en català. Aleshores l'instructor donà per conclós l'expedient. Era el 24 de setembre i les diligències continuen obertes, juntament amb les accions judicials pertinents que Correus interposà en contra els esmentats Gaspar Pujol i José Carlos Martín Cacho.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.