algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

El Govern finança 40 habitatges en una zona castigada pel Georges

La Casa Balear a la República Dominicana ha assumit la gestió del projecte

El Govern balear s'ha fet càrrec de la construcció de quaranta cases en una de les zones de la República Dominicana més castigades pel pas de l'huracà Georges.

El projecte, dotat amb seixanta-cinc milions de pessetes i gestionat per la Casa de Balears, s'està duent a terme al barri de Villaortega de la ciutat d'Hato Mayor, capital de la província del mateix nom.

L'huracà Georges va entrar a la Repúblicana Dominicana per la costa est, prop d'Hato Mayor, el 22 de setembre, amb vents de 176 quilòmetres per hora. Hato Mayor va ser una de les províncies més afectades pel seu pas: més de 7.000 habitatges varen ser destruïts pels forts vents. No obstant això, després de veure les construccions de les zones, s'arriba ràpidament a la conclusió que la tragèdia, més que dels elements naturals, prové de l'extrema misèria.

Villaortega és un poblat de barraques situat a la perifèria d'Hato Mayor. Els terrenys "seria millor dir el bassiot" on s'instal·len les cabanes, construïdes amb material de desballastament, varen ser cedits fa pocs anys pel Govern dominicà amb la finalitat d'acollir-hi la gernació humana que es concentrava a Hato Mayor procedent de l'èxode rural.

Dins les diminutes barraques de Villaortega s'hi acaramullen famílies "monoparentals la majoria" amb sis, set, vuit o més fills d'escassa edat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.