cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Son Dureta manté el dèficit de llits tot i que remet la passa de grip

La llista d'espera per ser ingressats al centre ahir dematí era de 47 persones

El director territorial de l'Insalud, Javier Rodrigo de Santos, va comunicar ahir que el brot de grip i d'una virasi que presenta una simptomatologia molt semblant al grip, està remetent a Mallorca, la qual cosa es traduirà en la descongestió del servei d'Urgències de Son Dureta, que dijous va registrar una de les puntes assistencials de l'any. S'arribaren a acumular fins a setanta persones a l'espera de tenir llit per ser ingressades.

La situació s'ha tranquil·litzat una mica, però ahir al matí, a la unitat d'Urgències de l'hospital de Son Dureta, la llista d'espera per ser ingressat era encara de quaranta-set persones. La gran majoria d'aquests pacients eren persones grans afectades de problemes respiratoris crònics.

Aquesta saturació dels serveis d'emergència de Son Dureta es repeteixen cada any i provoquen les protestes de la gent que ha de patir-la, però Rodrigo de Santos assenyalà que és molt difícil d'evitar aquesta situació quan es produeixen brots com el del grip. El responsable de l'Insalud explicà que la futura inauguració de l'Hospital Palma II ajudarà a pal·liar els efectes d'aquestes epidèmies, però que només alleugerirà la congestió, no l'eliminarà.

El que recomana la direcció territorial és que la gent no acudeixi de manera innecessària a les urgències, ja que els PAC són els llocs d'atenció sanitària adients per aquest tipus d'assistència. Molts dels pacients que arriben a urgències no pateixen cap afecció greu i no necessiten ingrès, però contribueixen a la saturació del servei.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.