cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

L'oposició recela del sostre poblacional i vol saber on es podrà urbanitzar

Recorda que el límit anunciat per Matas «permet construir moltes més places»

Els màxims responsables de l'oposició estan cansats d'una entrega per «fascicles» del contingut de les directrius d'ordenació territorial (DOT) i reclamen conèixer-ne el contingut per poder analitzar on i com es permetrà construir fins arribar al sostre poblacional d'un milió set-centes mil persones per a la pròxima dècada anunciat dimarts a Atenes pel president del Govern, Jaume Matas.

En aquest sentit, el líder de l'oposició i candidat socialista a la presidència, Francesc Antich, qualificà d'«entelèquia» aquesta xifra en considerar que s'ha de veure quines mesures concretes s'adoptaran i recordant que aquest sostre permet la creació de 400.000 noves places.

Antich insistí en la necessitat que les futures DOT es deixin de servir en «fascicles» i que es donin a conèixer definitivament en la seva globalitat i lletra petita. En aquesta línia, posà en relleu la necessitat d'una nova exposició pública si realment hi ha modificacions importants respecte a l'avanç, ja que es tracta d'una normativa de gran transcendència i que requereix el màxim consens.

La presidenta del Consell de Mallorca i d'Unió Mallorca, Maria Antònia Munar, es mostrà ahir crítica amb aquest sostre i considerà que s'hauria de rebaixar encara més. Cal recordar que aquest límit permet passar de l'actual capacitat d'un milió tres-centes mil persones fins al milió set-centes mil davant els quatre milions dues-centes mil a què es podria arribar si no s'adoptassin mecanismes de limitació com les desclassificacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.