cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

L'àrea marítima entre l'Arenal i el cap de Regana serà protegida

El Govern hi limitarà la pesca i impedirà l'explotació del fons d'aquesta part de la badia

El Govern balear protegirà l'àrea marítima de l'Arenal que comprèn des del Club Nàutic fins el cap de Regana, segons han confirmat a Diari de Balears fonts de la Conselleria d'Agricultura i Pesca.

El Consell General Interinsular de les Illes Balears va declarar el 30 de novembre del 1982 aquesta franja Paisatge Protegit Submergit (equivalent a reserva marina), però fins ara no era més que una figura simbòlica sense cap tipus de contingut.

És per aquest motiu que el Govern, a través dels seus assessors, està regulant les activitats que s'hagin de desenvolupar en aquesta àrea com per exemple la limitació pesquera i la prohibició d'extracció d'arena del fons marí.

Fonts del Govern varen assegurar que la protecció de la reserva marítima de l'Arenal «no serà ara mateix», però sí que s'han fet les passes pertinents per al seu desenvolupament.

D'aquesta manera es compleix una de les promeses del conseller d'Agricultura i Pesca, Josep Juan Cardona, qui va manifestar en el seu moment que a les Illes Balears es crearien tres reserves marines, una per a cada illa.

De fet, la Conselleria d'Agricultura del Govern té des del mes de novembre una proposta pactada entre tots els sectors de Menorca de declarar reserva marítima una àrea del nord de Ciutadella que estigui situada entre el cap Gros i el cap de Cavalleria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.