algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

L'encariment dels habitatges per les DOT serà compensat amb crèdits blans

El Govern balear compensarà l'encariment que es preveu en els preus dels habitatges de les zones on les directrius d'ordenació territorial (DOT) aplicaran mesures de protecció o restriccions urbanístiques.

Aquesta compensació, a través d'ajudes econòmiques als residents que comprin la seva primera casa en les zones afectades per les restriccions, s'afegirà als diferents plans de subvencions per a l'adquisició o rehabilitació d'habitatges. Precisament, el passat mes de novembre fou aprovat, per part de l'Executiu autonòmic, un decret d'ajudes complementàries al Pla Estatal de l'Habitatge, dirigit principalment a facilitar la compra d'immobles als joves i la rehabilitació als propietaris antics.

Fonts del Govern han declarat a Diari de Balears que «amb l'aprovació de les DOT, es crearia una línia d'ajudes suplementàries i crèdits accessibles, compensant preferentment aquelles zones on les directrius hauran limitat la construcció o creació de residències».

Les DOT establiran una ordenació urbanística general basada en vuit plans territorials parcials (badia de Palma, Raiguer, Pla, Llevant, Nord, Tramuntana, Menorca i Pitiüses) i en cadascuna d'elles es poden delimitar àrees o zones concretes amb importants restriccions urbanístiques que, suposadament, encariran el sòl edificable, si n'hi ha, i la construcció d'immobles. Els residents que vulguin comprar la seva primera casa en aquestes zones d'edificació restringida tendran dret a rebre ajudes econòmiques o a accedir a crèdits blans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.