algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

L'Ibavi equipara immigrants i resta de ciutadans a l'hora de concedir pisos

El Govern prepara mesures per avançar en la integració dels no-comunitaris

85238
Els habitatges de Son Gibert estaran llests en pocs mesos. | J. Morey.

Les oportunitats per accedir a un habitatge gestionat per l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) són les mateixes per als immigrants nocomunitaris que per a la resta de ciutadans, entre ells els espanyols i europeus en general.

Això serà completat amb una sèrie de mesures que prepara el Govern i que serien incloses en el pla autonòmic d'immigració. Tot amb l'objectiu de facilitar la integració dels treballadors que arriben a les Balears procedents de fora del vell continent.

En aquests moments, els barems que es fan servir per atorgar cases de l'esmentat Institut de l'Habitage són els relatius a la situació laboral, a la quantitat d'ingressos i al patrimoni de l'interessat i altres circumstàncies personals, com ara qüestions de minusvalidesa.

A més, un requisit sine qua non per aconseguir un habitatge amb els avantatges que l'Ibavi concedeix és dur cinc anys, com a mínim, vivint a les Illes. Prerrogativa aplicable a qualsevol persona, tengui la nacionalitat que tengui.

Ara mateix hi ha tota una sèrie de blocs de l'Ibavi en període de construcció a diferents indrets de les Illes, com ara Palma (Son Gibert), sa Pobla i Eivissa. Als quals s'hi ha d'afegir els que són a punt d'entregar-se a Inca i els projectes de Valldemossa i la Calatrava.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.