cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Els veïns del Camp Redó i Cas Capiscol augmentaran la pressió contra els edificis de Defensa

Les presidentes dels barris ja han enviat la carta al rei

Els veïns dels barris de Camp Redó i Cas Capiscol continuen esperant que el batle de Palma, Joan Fageda, «els faci una mica de cas» pel que fa al polèmic conveni urbanístic que l'Ajuntament va signar amb el Ministeri de Defensa. Les representants veïnals asseguren que a hores d'ara encara estan a l'espera de l'entrevista amb el baltle, demanada abans de cap d'any. El fet és, però, que la pressió veïnal augmenta.

Aquest conveni possibilitarà la demolició dels habitatges militars del baluard del Príncep i la requalificació dels antics quarters dels barris esmentats. Quant a això, Marta Adano i Cristina Olmedo, les presidentes de les associacions de veïns del Camp Redó i Cas Capiscol, opinen que el Consistori «ha de reconsiderar els fets ja que per a nosaltres això és una injustícia, ja que al seu moment no se'ns va consultar un cop s'aprovà el conveni, el mes de maig».

En aquest sentit, les dues presidentes ja han iniciat la seva batalla i malgrat que són conscients que serà difícil de guanyar, estan conveçudes i decidides a lluitar per allò que reivindiquen. Per això, Marta i Cristina ja han començat els tràmits per contactar amb el defensor del poble de l'Estat i estan redactant un informe amb tots els detalls sobre la seva oposició al conveni i les seves conseqüències als barris. «A més, fa dos dies que hem enviat una carta a la Casa Reial, a la Zarzuela, per traslladar les nostres inquietuds al rei, i que hi intervingui com a cap de les Forces Armades».

Compensació

Cristina Olmedo afirmà que en cas que no es pugui reconsiderar el conveni, hauran de demanar compensacions. «Tenim unes cinc escoles; ens en falten cinc més». A més, proposaran al batle que es millorin els equipaments. «No tenim biblioteques i els centres sanitaris resulten insuficients. Una barriada no és solament habitatges, sinó que cal crear serveis per als més de 6.000 habitants de Cas Capiscol, i els 11.000 habitants del Camp Redó», matisaren.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.