algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

Els navegants esportius forçaren el 90% de rescats de Salvament Marítim

Fins a 180 barques d'esplai reclamaren auxili enfront de només 15 de professionals

Més del 90 per cent d'embarcacions de Salvament Marítim de Palma a les quals hagué d'assistir el 1998 en aigües balears eren d'esplai. Fins a 180 serveis d'auxili afectaren aquest grup, mentre que només 7 els motivaren bucs mercants i 8 unitats de pesca, segons informaren fonts de la pròpia entitat d'emergències.

La xifra és prou significativa per fonamentar les advertències reiterades que Salvament Marítim fa als navegants esportius perquè compleixin amb escrupolositat la normativa de seguretat a bord.

Hem de destacar en aquest sentit que, segons els informants, la majoria de rescats es concentraren a l'estiu, quan es fan a la mar moltes embarcacions que només s'utilitzen en aquestes dates i que, per tant, en moltes ocasions no es preparen per suportar qualsevol tipus d'adversitat meteorològica.

La incidentalitat estival "ja sigui referida d'embarcacions, submarinistes o banyistes" queda prou clara en els còmputs que assenyalen que Salvament Marítim coordinà 59 operacions durant l'agost i 46 el juliol.

«La seguretat en el mar "han transcrit en un comunicat" comença per una bona prevenció, és a dir, un respecte al medi i conseqüentment, la preparació adequada abans de fer-se a la mar, comprovant les condicions meteorològiques, mantenint en bon estat les embarcacions i els equips, comprovant els equips de seguretat, així com respectant les normes relacionades amb la navegació i les comunicacions de socors. Moltes vegades, la possibilitat de rescatar amb vida una persona en el mar depèn de la rapidesa amb què es comuniqui l'avís de socors i de l'equip de seguretat de què es disposi a bord».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.