algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
24°

Joan Josep Mas, absolt després que la fiscal retiràs els càrrecs

L'Administració superà el termini legal per assignar-li destinació per a la PSS

«N'està segura?», demanà ahir a la fiscal Adela Jiménez Villarejo el jutge Joan Catany, titular de la secció segona de l'Audiència de Palma. La resposta fou afirmativa. Això volia dir que ratificava que retirava els càrrecs pel delicte d'insubmissió contra el secretari de Joventuts d'Esquerra Nacionalistes-PSM, Joan Josep Mas, Collet.

Tot seguit, se sentiren aplaudiments, la mare de l'encausat plorava d'emoció. El jove sortí de la sala i alguns de les desenes de companys que hi eren per donar-li suport l'aixecaren sobre les espatles. Entre els qui li donaven l'enhorabona hi havia el canditat autònomic pel PSM, Pere Sampol; el secretari general de la mateixa formació, Mateu Morro; els regidors, també nacionalistes, Gabriel Barceló i Cecili Buele, i la presidenta d'Unió de Pagesos, Margalida Estelrich.

L'advocat de Mas, Carles Portalo, misser de les causes perdudes per excel·lència (molts insubmissos o el Kasal Llibertari), es felicitaven de manera mútua.

Collet declarà amb convicció a Diari de Balears: «Avui la insubmissió ha estat absolta, encara que sigui per un error administratiu. Això crea jurisprudència i repercutirà en casos que vendran després del meu».

El gir que ha donat el cas, com explicà Mas, respon a un error del funcionariat. L'encausat, des que es va declarar objector de consciència l'any 1993, va estar tres anys esperant saber la destinació que li assignaven. La llei en vigor determina que si passen més de 18 mesos l'afectat passa de manera automàtica a la reserva.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.