algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 21°
21°

El jutge farà públic avui si dóna la carpetada decisiva al suborn de Calvià

L'acusació particular afirma que recorrerà si el judici se suspèn per prescripció

95554
Vellibre i Gilet s'asseuen en el banc dels acusats. | T. Ayuga.

El jutjat penal número dos decidirà avui si dóna carpetada al cas Calvià per prescripció del delicte de suborn tal com han demanat el fiscal i les defenses de Francesc Gilet i d'Eduard Vellibre.

L'acusació particular ha anunciat que si el jutge Javier Mulet s'inclinàs per no desenvolupar el judici i donar per bona la petició de prescripció recorrerà davant l'Audiència Provincial de Balears.

El judici per l'intent de suborn al regidor Campos començà ahir amb el plantejament de qüestions prèvies. El fiscal no es va mostrar partidari que l'estudi de la prescripció s'ajornàs a la celebració del judici. Argumentà que, en ser idèntics els fets als de la primera fase del cas Calvià, el desenvolupament de la vista no podia aportar cap modificació en la determinació de la data del delicte. El fiscal considera que la qualificació correcta dels fets jutjats és «suborn per a un fi no prohibit», prescripció del qual es produeix als tres anys de la comissió del delicte. Segons això, la prescripció s'hauria produït el 1995, mentre que la denúncia de Bordoy que provocà la reobertura del Calviagate es presentà el desset de març del 1996.

D'opinió contrària és l'acusació particular, que qualificà del delicte de «suborn per a la comissió d'un acte injust», la prescripció del qual es produeix als cinc anys de la seva comissió el 1992.

Almanco Antoni Diéguez, que representa el PSIB-PSOE al judici, ha anunciat que si el jutge modificàs la classificació que ells fan del delicte recorreran davant l'Audiència Provincial de les Balears. Això implicaria que el cas es perllongaria durant uns quatre mesos més.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.