cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
22°

Les inspeccions per garantir l'ús del català s'intensificaran a les escoles

El Govern treballarà també per controlar el material didàctic i la conflictivitat en els centres

D'ençà que el Govern balear va rebre les competències en matèria educativa, fa ara un any, des de la Conselleria es va començar a dissenyar un model educatiu propi de les Illes i que s'ajustàs a les peculiaritats de la nostra comunitat. Així, la darrera passa normativa en aquest sentit ha estat l'elaboració d'un programa d'activitats de la Inspecció Educativa, de manera que s'intensificarà la tasca avaluadora i de control d'aquest departament, per tal de garantir la qualitat de l'ensenyament, l'ús de la llengua catalana en les aules i, en definitiva, l'aplicació del model educatiu en general.

Així, segons va explicar el director general de Planificació i Centres, Rafel Bosch, la primera de les tasques serà l'elaboració de models per a l'avaluació de la qualitat dels centres públics i privats de tots els centres educatius. També s'avaluaran els nivells de domini lingüístic, referits al català i al castellà, tant als centres de primària com als de secundària. De la mateixa manera, es vol comprovar la competència matemàtica dels estudiants de les Illes.

En les seves visites periòdiques, els inspectors verificaran també la idoneïtat del material didàctic que s'utilitza als centres, aprofitar els recursos i adequar els llibres de text a la realitat lingüística, cultural i territorial de les Illes Balears.

D'altra banda, hauran d'esbrinar el tipus i els graus de conflictivitat dels alumnes als centres escolars i el funcionament dels seus òrgans de govern. Especialment els d'aquells que històricament s'hagin mostrat més polèmics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.