nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

Els veïns afectats per la xarxa elèctrica preparen una mobilització davant Gesa

Mentrestant, han presentat un recurs davant el Consell per aturar-ne la instal·lació

Els veïns afectats per la intal·lació de la xarxa elèctrica d'alta tensió entre Portocolom (Felanitx) i Cala d'Or (Santanyí) estan preparant una mobilització davant la central de Gesa a Palma per aturar el projecte.

El coordinador general de la junta del veïns afectats, Miquel Galmés, explicà que «primer ens mobilitzarem a Santanyí i després ens presentarem davant Gesa amb totes les pancartes i el rebombori».

Els veïns encara no han fixat la data de la concentració, però creuen que prodran omplir entre 7 o 8 autocars per traslladar-se fins a Palma.
D'altra banda, per aturar legalment el projecte, els veïns també han presentat un recurs davant el Consell de Mallorca basant-se en el fet que «la instal·lació de la xarxa no gaudeix de la preceptiva declaració d'utilitat pública».

A l'esmentat recurs també es fa referència que «s'ha produït la invasió per part de Gesa de finques sense que s'hagi realitzat cap tipus de procés d'expropiació i en un traçat diferent a l'original».

A la instància, els veïns també recorden els estudis científics que demostren que aquestes xarxes són contraproduents per a la salut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.