algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Zaplana i Matas volen oferir viatges conjunts per Europa a la seva gent gran

Els governs valencià i balear es troben avui a Bunyola per fixar línies de col·laboració

Els governs valencià i balear signaran avui un conveni de col·laboració a través del qual es crearà una oferta de viatges per Europa per als ancians de les dues comunitats autònomes, similar als que actualment disposen per l'Inserso per a l'àmbit espanyol. Posteriorment, s'oferirà a la Generalitat de Catalunya la possibilitat d'incorporar-se a aquest conveni.

El president de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, acompanyat d'alguns del seus consellers, viatjarà avui a Mallorca per reunir-se amb el seu homòleg balear, Jaume Matas. En el transcurs de la trobada, que es desenvoluparà a les cases de sa Font Seca (Bunyola), els dos executius signaran una desena de conveni de col·laboració en diverses matèries d'interès comú.

Entre aquests destaca l'intent de donar un ímpuls a l'article 15 de la Llei orgànica de finançament autonòmic (LOFCA), que preveu la creació d'un fons d'anivellació per a les comunitats autònomes amb menys dotació d'infraestructures, entre les quals hi ha València i les Illes Balears.

La col·laboració valencianobalear s'estendrà a la recepció de Canal 9 a les Illes; a la integració en residències de la tercera edat; a l'ús compartit de les cases regionals a l'exterior; a la creació de societats de la informació; a protecció civil; a l'intercanvi d'experiències en matèria d'estalvi hidrològic; a la innovació educativa; i a l'intercanvi d'exposicions i la col·laboració en matèria de patrimoni.

No és la primera vegada que els governs de Matas i Zaplana "entre els quals existeix una notable sintonia" es reuneixen. El febrer del 1998 va ser l'Executiu illenc qui es desplaçà a València.

Matas i Zaplana estan units per una amistat i una afinitat política que s'ha posat de relleu en diverses ocasions. De fet, Eduardo Zaplana, va ser protagonista de la convenció d'Inca durant la qual Jaume Matas va ser proclamat candidat a la Presidència del Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.