cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
23°

Els arcs de la plaça Major es defan en peces

Són apuntalades o subjectades amb filferro per evitar possibles riscs

Els Serveis de Manteniment de l'Ajuntament de Palma han detectat el desplaçament d'un capitell i de les peces que folren algunes de les pilastres de les arcades de la plaça Major.

En el cas del capitell, es tracta del que, mirant l'arc d'entrada del carrer de Sant Miquel, es troba a l'esquerra. L'element arquitectònic fou apuntalat fa un parell de dies, però, concretament ahir, els suports foren retirats per deixar passar la cavalcada dels Reis. Abans de la desfilada, la peça desferrada fou subjectada amb un filferro, però haurà de ser novament apuntalada.

Aquesta situació s'ha originat just enmig de l'execució del pla Mirall i fa pensar en la possibilitat que, sense oferir cap perill, la plaça no es troba en la millor de les condicions possibles.

Tomàs Bosch, arquitecte dels Serveis de Manteniment de l'Ajuntament de Palma, explicà ahir a Diari de Balears que «el capitell de l'arc d'entrada al carrer de Sant Miquel ha patit un desplaçament que ens ha obligat a apuntalar-lo. Ara per ara, desconeixem les causes exactes d'aquest moviment, encara que tots sabem que és molt habitual penjar cables d'enllumenat per les festes que se celebren a la plaça. De tota manera, actualment, sense un estudi rigorós, és molt difícil esbrinar el motiu concret d'aquest fenomen».

Bosch assenyala que «en altres quatre o cinc pilastres de la plaça, hem detectat que les peces que les folren s'estan destravant. Aquestes peces poden correspondre tant a la reforma de les façanes i del trespol de la plaça, que es dugué a terme fa uns dos anys, com a la construcció de l'aparcament soterrani, que es realitzà ja fa més de dues dècades. No disposam d'un inventari ni d'una cronologia de l'aplicació dels materials emprats en aquestes dues actuacions o en les anteriors».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.