cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Vistiplau a la revisió del Pla general, que suprimeix bona part del sòl urbanitzable

Només conservarà aquesta categoria un polígon on es construiran habitatges socials

L'Ajuntament de Calvià ha aprovat suprimir el sòl urbanitzable en la revisió del Pla general d'ordenació urbana (PGOU). El document introdueix modificacions en acceptar el 80 per cent de les 635 al·legacions presentades i tornarà a passar a exposició pública durant un mes abans de l'aprovació provisional pel Consistori i posterior remissió al Consell Insular.

El ple del Consistori de Calvià aprovà ahir en sessió plenària extraordinària les modificacions proposades per l'Oficina de Revisió Municipal després de la primera exposició pública del PGOU.

La incorporació de bona part de les al·legacions suposa la desclassificació de la major part de sòl urbanitzable. Així desapareixen i queden com a sòl rústic s'Hostalet, entre Costa d'en Blanes i Son Caliu, que incloïa un camp de golf; Ses Planes II, entre la carretera Palma-Andratx (C-719) i l'autopista a l'altura de Palmanova, i l'anomenat triangle de Santa Ponça, entre la C-719 i la urbanització Galatzó. Només conserva la tipologia d'urbanitzable un polígon de devers 15 hectàrees a Peguera per a la construcció d'habitatges socials.

El nou planejament incorpora la perllongació de l'autopista de Ponent, imposada pel Pla de carreteres del Govern balear, tot i que l'equip de govern es manifesta en contra en considerar que suposa un tall brutal del paisatge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.