algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 23°
27°

Un alemany vol fer obres al camí de la Costera per accedir a la seva finca

Justifica l'ampliació per l'accés de vehicles en cas d'un incendi

Un alemany ha sol·licitat a l'Ajuntament d'Escorca modificar part del camí públic de la Costera i crear un accés a la seva finca. El camí està situat en una zona declarada Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI).

L'alemany vol modificar la part del camí que connecta amb la seva finca i ampliar-la d'un metre a 2'7 metres. Segons el projecte que ha presentat a l'Ajuntament d'Escorca, aquestes obres estan justificades per crear un espai per on puguin passar vehicles del Cos de Bombers per facilitar l'extinció d'un incendi. També justifica l'ampliació per raons agrícoles: accés de vehicles que duguin menjar per al bestiar i per neteja d'herbes».

Segons el projecte, les obres es farien mitjançant «petita maquinària i mà d'obra i s'utilitzarien els mateixos materials del camí de la Costera. Durant les obres, es pretén reduir al màxim els terraplens per tal d'anivellar el terrenys i evitar un impacte ambiental. En cap moment el projecte no preveu l'asfaltat», assegura Antoni Gómez.

El batle d'Escorca va manifestar a aquest diari que el projecte ha estat enviat a la Conselleria de Medi Ambient i a la Comissió de Patrimoni del Consell Insular de Mallorca perquè estudiï la viabilitat del projecte.

El camí de la Costera sempre ha estat envoltat per la polèmica urbanística. El passat mes d'abril aquest diari va publicar la modificació d'un camí secular, de pedra, que passa entre Tuent i Sóller per la Costera. El camí en qüestió travessa una zona declarada Bé d'Interès Cultural i surt en el catàleg elaborat pel CIM a petició de l'Ajuntament d'Escorca, amb la categoria de públic i amb una tipologia constructiva digna de ser conservada.

La Tramuntana cobdiciada

Un 25 per cent dels expedients d'obres en zones protegides que ha aprovat la Comissió de Patrimoni i ha autoritzat Urbanisme del Consell Insular de Mallorca són sol·licituds per part d'estrangers que han demanat permís per rehabilitació o per construcció d'habitatges, entre d'altres. la Comissió de Patrimoni afirma que quasi una quarta part dels expedients de l'any passat provenien de Banyalbufar i d'Estellencs, seguits d'Alcúdia i de Muro. Si es tracta d'un lloc declarat Anei només es pot edificar per cada 200 mil metres de terreny com a mínim.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.